Konferencia a falusi turizmus fejlesztési lehetőségeiről

 Hírek  |   2012. december 08., szombat

Minőségi szakosodás a környezettudatosságért címmel szervezett tanácskozást a Falusi Agroturizmus Országos Szövetsége és a Falusi vendéglátók Zala Megyei Egyesülete. A rendezvényen megjelent szakemberek elsősorban a falusi vendéglátás színvonalának emelését tűzték ki célul. Azzal a szándékkal, hogy a magyar turista külföld helyett Magyarországot válassza pihenése helyszínéül.

A falusi vendéglátás már korántsem lehet egyenlő egy fekhely biztosításával – állítják egybehangzóan a szakemberek, mondván: a magyar turista mostanság már alaposan megnézi, hogy a pénzéért milyen szolgáltatást kap. Ezt rendre hitelesen tükrözi az 1-4-ig történő napraforgó besorolás, mellyel kapcsolatban -éppen a színvonal emelése érdekében – nemrégiben szigorodtak a követelmények.

A szakemberek azt mondják, hogy ezeknek a feltételeknek azért is érdemes megfelelni, mert így nagyobb az esélye annak, hogy a turisták nem valamelyik külföldi országot választják pihenésük helyszínéül, azaz itthon maradnak, s itthon költik el a pénzüket.