IV. Temesvári Magyar Napok

 Galéria, Hírek, Programjaink  |   2019. október 09., szerda

Örömmel számolunk be arról, hogy 2019. szeptember 27-29-én, Temesváron tartotta meg a „Kultúra határok nélkül” programsorozat 11. tanulmányútját a Nonprofit Hagyomány Alapítvány. A nagy sikernek örvendő Temesvári Magyar Napok immár negyedik alkalommal került megrendezésre.

A négy nap alatt színes programkavalkáddal várták az érdeklődőket: könnyűzenei és jazz koncertekkel, színházi előadásokkal, hagyományőrző bemutatókkal, népzenével és néptánccal, gasztronómiával, kézműves vásárral, gyermekfoglalkozás. Temesvár a rendezvény négy napja alatt több a régióból érkező előadóművészt, zenészt, táncegyüttest, valamint kedves vendéget Magyarországról, Délvidékről és Erdély különböző régióiból látott vendégül.

A különböző helyszíneken való eligazodást egy csodás térképpel ellátott programfüzet tette számunkra átláthatóvá. Köszönet illet minden szervezőt, önkéntest, segítőt, akik ezt a tartalmas, színes programsorozatot előkészítették, megszervezték és segítettek a lebonyolításban. Külön szeretnénk megköszönni Kása Zsoltnak, az Esély a Szórványnak képviselőjének a szívélyes fogadtatását. Ezúton is szeretnénk gratulálni a Várbástya Egyesületnek, mely még arra is figyelt, hogy a legzöldebb rendezvény legyen ez a 4 nap Temesváron.

Sikerült! Gratulálunk!