Hírek

Kincsesládánk – Tornyos

 2020. január 13., hétfő

A Kincsesládánk ezúttal Tornyosra látogat, ahol chilis csodákat kóstolunk, majd a mézes mogyorókrémmel ismerkedünk. Nótás kedvű fiatalokkal és idősekkel barátkozunk. Körbejárjuk a település templomát. Időutazáson veszünk részt a helyi tájházban, de ezúttal egy kicsit másképpen. És azt is megtudjuk, hogy terem-e banán a vajdasági földeken.

Vár a TÁBOR!

 2019. november 07., csütörtök
A Nemzeti Együttműködési Közösség és az Összetartozunk Szövetség szervezésében, Szarvason, 2020. augusztus 3-10-ig újra vár a nagy sikerű VI. Nemzeti Identitástábor. Részletek és jelentkezés:

IV. Temesvári Magyar Napok

 2019. október 09., szerda

Örömmel számolunk be arról, hogy 2019. szeptember 27-29-én, Temesváron tartotta meg a „Kultúra határok nélkül” programsorozat 11. tanulmányútját a Nonprofit Hagyomány Alapítvány. A nagy sikernek örvendő Temesvári Magyar Napok immár negyedik alkalommal került megrendezésre.

V. Nemzeti Identitástábor – összefoglaló

 2019. szeptember 12., csütörtök

2019.08.09-08.20. között került megrendezésre az V. Nemzeti Identitástábor, Ásotthalom-Tóthfalu-Ópusztaszer helyszíneken. Az idei táborunk is a hagyományőrzés, együttműködés erősítése, határon túli és belüli kapcsolatok ápolása jegyében telt, mintegy 100 fő részvételével.

V. Nemzeti Identitástábor

 2019. július 10., szerda
Büszkék vagyunk arra, hogy az Összetartozunk Szövetség tagjaként részt veszünk a minden évben más országrészben szervezett Nemzeti Identitástábor megvalósításában. 2015-ben a székelyföldi Csomakőrösön, 2016-ban a felvidéki Érsekújváron, 2017-ben a kárpátaljai Nagydobronyban, 2018-ban már több ...

Pályázati felhívások

 2019. január 16., szerda

Megjelentek a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) pályázati felhívásai, a civil szervezetek idén összesen 5,9 milliárd forintos keretösszegre nyújthatnak be pályázatokat - jelentette be a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára egy szakmai rendezvényen szerdán Nyíregyházán.

Civileket érintő törvényi változások

 2019. január 05., szombat
Az Országgyűlés 2018. november 27-i ülésén elfogadta az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló törvénymódosítást, mely 2019. január 1-jén lépett

Magda-lak Tájház, Tornyos

 2018. december 23., vasárnap

A Kárpát-medencei magyarság heti magazinműsora nem ismer határokat. Összeköti az itthont a külhonnal, mert a kötelék felbonthatatlan és csak együtt lehetünk sikeresek. Bemutatjuk a 8 országba szakadt magyarság mindennapi életét, természet- és emberszeretetét, kultúráját, példamutató kitartását, közéleti küzdelmét az önrendelkezésért, aktuális fontos és izgalmas történeteken keresztül. Videó!