Minden elkelt a Civil Licit-aukción

 Hírek  |   2012. december 08., szombat

Több mint kétmillió forint, igazi forró licithangulat és tíz elkelt civil szolgáltatás – ez a mérlege az ötödik alkalommal megrendezett Civil Licit-aukciónak. A felkínált szolgáltatások közül a legnépszerűbb a Motiváció Mozgássérülteket Segítő Alapítvány által felkínált Négy keréken vállalati napja volt, melyet a kikiáltási ár háromszorosáért a Telenor Magyarország Zrt. nyert el.

Ugyancsak forró licithangulatot hozott a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének érzékenyítő Mosoly-vár elnevezésű programja és a Salva Vita Alapítvány fogyatékosok integrációját elősegítő filmklubja, melyekért a kikiáltási ár dupláját fizették ki a licitáló vállalatok, az előbbiért a Magyar Telekom, az utóbbiért a Nextent Informatika Zrt. A Szempont Alapítvány megsegítésére a BP Business Service Center Kft. vállalkozott.

„A Civil Licit igazi sikere, hogy minden szolgáltatás partnerre talált az idei rendezvényen” – mondta el Kiss Gyöngyvér, a Civil Licit Alapítvány szóvivője.

A hazai középvállatok közül még mindig kevesen veszik ki részüket a társadalmi szerepvállalásból. A ritka kivételek közé tartozik a Nextent Informatika Zrt., amely immár második éve támogatja a Civil Licit akcióit. Idén nemcsak egyetlen szponzora volt az eseménynek, hanem három programot is „felvásárolt” mintegy 540 ezer forint értékben. A Nextent 2011-ben a Salva Vita Alapítvánnyal együttműködve vállalt részt a fogyatékkal élők kulturális programjában. Az önkéntes színházi projektet már közösen valósították meg, ahol felvállalták, hogy olyan különleges színházi esteket szerveznek, ahol előadás előtt mintegy másfél órában bevezetik a gyerekeket a darab, az előadás műhelytitkaiba. A produkció után pedig újrajátsszák – önkénteseikkel – a színházi szituációkat, magyarázatokat fűznek a látottakhoz, s így fejlesztik tovább kis nézőik gondolkodását a darabról és a korról, amelyben a produkciók játszódnak. Ez az együttműködés tartósnak bizonyult, idén a Salva Vita Filmklub az elfogadásért programját támogatják. Ugyancsak egy évvel ezelőtt licitáltak a Szempont programra, amely programot most más vitt el.

A Szadai Meseház program mentorálását a galgamácsai iskolában kezdték meg, ezt a 2012-es árverésen a Magyar Telekom „ütötte le” a licitnél. Az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület szponzorálására tették még le a voksukat a tavalyi licitnél.

A Civil Licit 2012-es árverésén úgy döntöttek, hogy a Salva Vita programját folytatják, mellette támogatják a Survive Enviro Környezetmenedzsment Tanácsadó Kft. kezdeményezését a zöldbeszerzési rendszer bevezetésében, és bizalmat szavaztak a GAK Nonprofit Kft. munkahelyi játszmák megszüntetését célzó terveinek.