Dél-Alföld – Délvidék testvér-települési konferencia és kulturális találkozó

 Programjaink  |   2020. április 21., kedd


Alapítványunk célja a NEA-NO-19-N-0040 pályázati azonosítójú “Dél-Alföld – Délvidék testvér települési konferencia és kulturális találkozó” című, a Nemzeti Együttműködési Alap jóvoltából megvalósuló projektünk során egy testvér-települési hálózat kialakítását szolgáló rendszer létrehozása volt, civil összefogás eredményeként.

Jelen projekt során a kialakításhoz elengedhetetlen feltételek megteremtését céloztuk meg. Ehhez kapcsolódóan 2019 augusztusában kapcsolódtunk egy rendezvényhez, melynek résztvevői olyan települések és szervezetek, akik rendelkeztek már jól működő testvér-települési kapcsolattal, illetve azok, akik szeretnének ilyen együttműködéseket kialakítani.

Az V. Nemzeti Identitástáborhoz kapcsolódva – melynek fővédnöke: Áder János, köztársasági elnök –, erősítettük meg a programokhoz kapcsolódó együttműködéseket és a szélesebb körű eléréseket.

Jövőbeni terveink között szerepel, hogy programunkat évenként egymásra épülő, más-más településen megvalósuló nyílt, több generációs programmá fejlesztjük, ami a magyarságtudatunk megerősítésére, a szívből jövő nemzeti érzéseink ápolására, az identitás érzésének megerősítésére, valamint sokszínűségének bemutatására ösztönöz.

Jelen támogatást a működésünkhöz szükséges költségek fedezésére, a rendezvényekre való eljutásra és bekapcsolódásra használtuk fel.