CÖF-klubok alakulnak országszerte

 Hírek  |   2012. november 15., csütörtök

A már korábban országos hálózattá bővült Civil Összefogás Fórum ezentúl az egyéni polgárokat is jobban be akarja vonni a civil szervezetek közösségébe. A CÖF arra buzdítja az érdeklődő és csatlakozni kívánó polgárokat, hogy alakítsanak minél több civil társaságot, illetve civil klubot. Hogyan lehet ezeket létrehozni – ehhez kíván tanácsot adni és információt, segítséget nyújtani a CÖF.

Az alábbiakban közöljük a CÖF alapító szóvivőinek felhívását. Az elmúlt napokban több állampolgári megkeresés érkezett a Civil Összefogás Fórumhoz, hogy miként lehet CÖF- klubokat alapítani országszerte.

A megtisztelő érdeklődés arra ösztönöz bennünket, hogy a velünk egyetértő civil társaink számára lehetővé tegyük a klubok megalakítását és a hozzánk történő csatlakozást.

A 2011. évi CLXXV. törvény értelmében az egyesülési jog mindenkit megillető alapvető szabadságjog, amelynek alapján mindenkinek joga van, hogy másokkal szervezeteket, illetve közösségeket hozzon létre, vagy azokhoz csatlakozzék (3. § (1). bek.).
Az egyesülési jog alapján a természetes személyek jogi személyiséggel nem rendelkező szervezeteket hozhatnak létre és működtethetnek.

Ezek az ún. civil társaságok.

Ez az egyesülési forma lehetővé teszi a CÖF-höz tartozást és a kisközösségek nemzetépítő tevékenységét, a közjóért kiállást. A legalább három tagú klubok nem kötelezettek a bírósági nyilvántartásba vételre, mégis az együvé tartozást reprezentálhatják, fellépésük erősíti emberi méltóságukat.

A CÖF tiszta szívvel várja a csatlakozókat és a közös célt segítőket. Ennek érdekében minden olyan, minimum három taggal rendelkező civil társaságot tagjaink sorába fogadunk, akik:

Kitöltik a http://www.civilosszefogas.hu/ weboldalon az űrlapot. Az űrlap a „csatlakozás” fül/CÖF oldalon található. Kérjük, hogy a „szervezetek” űrlapot úgy töltsék ki, hogy a kapcsolattartó, valamint a tagok neve és e-mail címe ebben a rovatban egyenként kerüljön felsorolásra.

Példa:

Szervezet: CÖF Klub + a település neve
Kapcsolattartó név: Valaki Lajos
e-mail: valaki.lajos@…….
A összes tag neve fentiek szerint egyenként, hasonló módon kitöltve.

A csatlakozás után folyamatosan értesítjük Önöket rendezvényeinkről, bevonjuk Önöket szervezeti munkánkba és döntéseinkbe. Lehetőséget biztosítunk híreik megjelenítésére, támogatjuk, hogy a http://www.polgarportal.hu/ civil hírügynökségen minden, ami fontos szervezetükről, megjelenjen.

Célunk a civil kultúra fejlesztése, lelki közösségünk bővítése, különösen a háromgenerációs együttműködés keretében. A nemzet és közjó érdekében civilizált közbeszéddel, a velünk tartók széles táborával, a civil kurázsi eszközeivel, a mindenkori kormánnyal történő párbeszéd szélesítése, amely lehet támogató és kritizáló egyaránt, azaz „Semmit rólunk, nélkülünk”.

Kívánjuk, hogy az általunk is szervezett „Békemenet” legyen az erős sziklánk, amelyre felépíthetjük a külön-külön is megjelenő kisebb közösségeink egységét.

A Civil Összefogás Fórum alapító szóvivői:
Bencze Izabella, Csizmadia László, Fricz Tamás

Forrás: www.polgarportal.hu