Nyitó Sajtóközlemény

 Hirdetés  |   2015. április 18., szombat

15 | 04 | 18

Sajtóközlemény

A CSANÁDBARÁT CSALÁDSEGÍTŐ FOGLALKOZTATÁSI SZOCIÁLIS SZÖVETKEZET
TÁMOP-2.4.3.D.1-13/1-2013-0181 „CSALÁDSEGÍTŐ SZOCIÁLIS SZÖVETKEZET FEJLESZTÉSE HÁTRÁNYOS HELYZETŰ TÉRSÉGBEN” – ELNEVEZÉSŰ PROGRAMJÁNAK KEZDETÉRŐL

Az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program keretén belül, az Európai Unió által 14,99 millió Ft-tal támogatott projekt megvalósulása 2015. április 1. napjától sikeresen kezdetét vette.

A Csanádbarát Szociális Szövetkezet és egyben a projekt egyik alapvető feladata, hogy perifériára szorult munkanélküli tagjait a leghatékonyabb csatornákon keresztül munkához, jövedelemhez juttassa.

A „Családsegítő Szociális Szövetkezet fejlesztése hátrányos helyzetű térségben” elnevezésű projekt keretén belül ez a feladat a következő konkrét céllal valósul meg: Másodlagos mezőgazdasági tevékenység, zöldségfeldolgozás folytatása és népszerűsítése Magyarcsanádon és Csanádpalotán, Csongrád megyében.

A cél elérésének érdekében a kiválasztott öt célcsoporttag számára két képzésben való részvétel biztosít a szövetkezet:

Egyrészt egy OKJ-s Zöldség-gyümölcs feldolgozó képzésben, másrészt egy Sors-O.K. elnevezésű motivációs és életvezetési akkreditált tréningben szerezhetnek új ismereteket a célcsoport tagok.

Ezen tudás birtokában hatékonyan működhetnek majd közre a szociális szövetkezet életében, szerephez juthatnak az egyes piaci folyamatokban amellett, hogy önfenntartó tagjai lehetnek a társadalomnak. A célcsoporttagok a képzésüket követő hat hónapon keresztül foglalkoztatásra kerülnek.

A projekt során létrehozunk egy olyan kommunikációs felületet, melyen a célcsoporttagok közvetlen kapcsolatba kerülhetnek a munkáltató céggel, partnerekkel.

A pályázat megvalósítása négy fő irányítása mellett történik: egy szakmai vezető, egy pénzügyi vezető, egy projekt menedzser és egy szakmai megvalósító közreműködésével.

A projekt során elsődleges célunk, hogy olyan képzéseket és hátteret biztosítsunk a szociális szövetkezeti tagoknak, amelyek elsősorban önfenntartásukat célozzák meg. A két képzés elvégzését követően munkaviszonyban kerülnek foglalkoztatásra, mellyel család- és önfenntartó pozíciójukat erősíthetik a gazdasági szférában és a magán szférában egyaránt.

 

„A projektről bővebb információt a csanadbarat.jomunka.info oldalon olvashatnak.”