Sajtóközlemény

 Hirdetés  |   2015. október 26., hétfő

SAJTÓKÖZLEMÉNY
„CSALÁDSEGÍTŐ SZOCIÁLIS SZÖVETKEZET FEJLESZTÉSE HÁTRÁNYOS HELYZETŰ TÉRSÉGBEN” ELNEVEZÉSŰ PROJEKT ZÁRÁSA

A Széchenyi 2020 Program keretén belül, az Európai Unió által 14,99 millió forinttal támogatott projekt megvalósult, 2015. április 1. napjától sikeresen kezdetét vette.

A Csanádbarát Családsegítő Foglalkoztatási Szociális Szövetkezet és egyben a projekt egyik alapvető feladata volt, hogy a perifériára szorult munkanélküli tagjait a leghatékonyabb csatornákon keresztül munkához, jövedelemhez juttassa.
„Családsegítő Szociális Szövetkezet fejlesztése hátrányos helyzetű térségben” elnevezésű projekt keretén belül ez a feladat a következő konkrét céllal valósult meg: másodlagos mezőgazdasági tevékenység, zöldségfeldolgozás folytatása és népszerűsítése Magyarcsanádon és Csanádpalotán, Csongrád megyében.

A pályázatnak köszönhetően a kiválasztott öt célcsoporttag számára két képzésen való részvételt biztosított a szövetkezet:
Egyrészt egy OKJ-s Zöldség-gyümölcs feldolgozó képzésben, másrészt egy Önmenedzselés és kompetenciafejlesztés, avagy belső forrásaink megújítása elnevezésű motivációs és életvezetési akkreditált tréningen szerezhettek új ismereteket a célcsoport tagok.
Ezen tudás birtokában hatékonyan működhettek és ezután is működhetnek közre a szociális szövetkezet életében, szerephez juthatnak az egyes piaci folyamatokban amellett, hogy önfenntartó tagjai lehetnek a társadalomnak. A célcsoporttagok a képzésüket követő hat hónapon keresztül foglalkoztatásra kerültek.

A projekt során létrehoztunk egy olyan kommunikációs felületet, melyen a célcsoporttagok közvetlen kapcsolatba kerülhettek a munkáltató céggel, partnerekkel.

A pályázat megvalósítása négy fő irányítása mellett történt: egy szakmai vezető, egy pénzügyi vezető, egy projekt menedzser és egy szakmai megvalósító közreműködésével.

A projekt során elsődleges célunk volt, hogy olyan képzéseket és hátteret biztosítsunk a szociális szövetkezeti tagoknak, amelyek elsősorban önfenntartásukat célozzák meg. A két képzés elvégzését követően munkaviszonyban kerültek foglalkoztatásra, mellyel család- és önfenntartó pozíciójukat erősíthették a gazdasági szférában és a magán szférában egyaránt.

„A projektről bővebb információt a csanadbarat.jomunka.info oldalon olvashatnak.”