Önkéntes menedzsment képzés a NEA által támogatott civil szervezetek számára

 Hírek  |   2013. április 07., vasárnap

Az Önkéntes Központ Alapítvány (ÖKA) ezúton hirdeti meg a Nemzeti Együttműködés Alap (NEA) által támogatott Civil szervezetek felkészítése önkéntesek fogadására (Önkéntes menedzsment képzés)című képzési programját. Az ÖKA küldetésével összhangban a Képzési Program célja, hogy segítse a társadalomban jelenlévő szervezetek, szerveződések és egyének önkéntességgel kapcsolatos ismereteinek fejlesztését. Cél továbbá, hogy az önkéntesekkel foglalkozó civil és állami szervezetek felkészülten foglalkozhassanak önkéntesekkel, valamint, hogy az önkéntesség eszméje értékteremtő eszközként épüljön be a társadalmi tudatba.

A képzés célja az önkéntesekkel való programszerű együttműködéshez szükséges ismeretek átadása, a civil szervezetek képviselőit képessé tenni a saját szervezetük, mint önkéntes programot befogadó szervezet jellemzőinek meghatározására és önkéntes program-fejlesztési terv kidolgozására.

A képzési program megfelel „Az önkéntesség elterjesztése (TÁMOP-5.5.2-11)” pályázatban elvárt végzettségeknek (szakmai vezető, mentor).

Képző:

Az Önkéntes Központ Alapítvány Képzői Körének tagjai egyedülálló szakmai kört alkotnak. Önkéntes menedzsmenthez kapcsolódó tapasztalatokkal rendelkező szakemberek, akik módszer-specifikus tréningsorozaton, ezt követően gyakorlatszerzési folyamaton vettek részt, mely során olyan felkészült képzőkké váltak, akik az országban felmerülő önkéntes menedzsment képzési igényekre rugalmasan tudnak reagálni.

A képzést Knyihár Éva tartja.

A képzés időpontja és helyszíne:

A 2 napos képzést 2013. elején 3 alkalommal tartjuk meg, az első időpontra lehet MOST jelentkezni:

2013. január 17-18.

Civil szervezetek felkészítése önkéntesek fogadására (önkéntes menedzsment képzés)

Akkreditációs lajstromszám: PL-2958

Helyszín: Önkéntes Központ Alapítvány képzési terme, Budapest 1023, Lajos u. 33., IV. em./2.

Forrás: www. onkentes.hu